
Svanhild sier at ved å tilsette litt soltørret tomat, litt gresskarfrø samt litt god olivenolje, blir dette et balansert og smakfullt måltid som er rik på rensede egenskaper og gode fettsyrer. Mos innholdet med en stavmikser. Hell suppen over i en dyp tallerken og legg over purreløk i ringer, soltørket tomat og gresskarfrø. Kok 15 minutter under lokk, eller til blomkålen er mør. Ha alt over i en gryte og tilsett grønnsakkraft. Skjær blomkål og purre i biter og hakk hvitløk. 1 dl gresskarkjerner, solsikkefrø eller pinkjerner Svanhild har også en blogg som heter Spis Nyt Lev, den kan du se her. Svanhild skriver at purreløk har få kalorier, men er rik på kostfiber, jern, kalsium, folat og vitamin C. Denne uken fristet hun med nydelig blomkål og purresuppe som jeg har lyst å dele videre. Hun bidrar med sunne og smakfulle retter i "Kjøttfri mandag" som blir publisert hver uke hos LWmagazine. Svanhild er utdannet Høgskolekandidat i ernæring og er tidligere Debio-godkjent urtebonde og formidler i kunnskap om bruk av urter i mat og som medisin. I dag gjør jeg et lite hopp bort fra kokeboken "Sunn mat ekspress" og over til min kollega Svanhild Sunde som også er skribent i LWmagazine.
